Sla inhoud over

nieuws

Foto: Fred Ernst

Steenbergen Stipendium 2022 – winnaar

( 14.04.2023 )

STEENBERGEN STIPENDIUM

Romina Koopman winnaar Steenbergen Stipendium 2022

Vanmiddag is in het Nederlands Fotomuseum het Steenbergen Stipendium 2022 toegekend aan Romina Koopman voor haar project At The Other Side Of The Rabbit Hole. Koopman reflecteert op hoe het fotografische medium – binnen het digitale tijdperk – een voortdurende en evoluerende waarheid creëert.

De Eervolle Vermelding ging naar Mandy Nijhof voor het project When life gives you lemons, squeeze them out in the eyes of your abuser. Nijhof maakt zelfportretten rondom de uitdagingen met betrekking tot haar mentale gezondheid. In haar werk, een combinatie van fotografie, schilderkunst en video, worden eveneens aspecten hiervan uitgelicht. Al met al elementen die verwijzen naar het trauma dat ze in haar kindertijd heeft meegemaakt.

Tot slot ging de publieksprijs naar Amy Opstal met The Parent Act.

Uit het juryrapport

De jury, bestaande uit Alexandre Furtado Melville, Juul Hondius en Vincent van Velsen, heeft het Steenbergen Stipendium 2022 toegekend aan Romina Koopman: “Koopman weet op een slimme en overtuigende manier haar analyse over de overvloed aan beelden in onze huidige maatschappij te vertalen naar een visualisatie van hoe de toekomst er uit zou kunnen zien. Zij maakt hierbij gebruik van een brede materialiteit in de objecten die ingezet zijn om haar punt te maken voor het feit dat digitale beelden als het ware schatten zijn.”